Израелски войници влязоха в най-голямата болница в ивицата Газа Аш Шифа

...
Израелски войници влязоха в най-голямата болница в ивицата Газа Аш Шифа
Коментари Харесай

След престрелка: Израелски войници нахлуха в болница Аш Шифа в Газа

Израелски бойци влязоха в най-голямата болница в линията Газа " Аш Шифа " и претърсват стаите и мазето ѝ, оповестиха очевидци, представени от Ройтерс.

Това става след продължителна блокада и престрелка пред входа на комплекса, отбелязва организацията.

Болница " Аш Шифа " в град Газа стана съществена цел на съхопътната атака на израелската войска, която твърди, че под нея има тунели, където се намира основното командване на " Хамас " - нещо, което групировката отхвърля.

Вниманието на света беше приковано към ориста на стотиците пациенти и хилядите разселени цивилни, които бяха блокирани в това здравно заведение.

Местни чиновници в Газа споделиха, че доста пациенти, в това число три новородени бебета, са умряли пред последните дни вследствие на израелските дейности.

Израел заяви, че негови бойци са умъртвили бойци на " Хамас " при престрелка пред портите на болничното заведение и са доставили медицински консумативи.

" Можем да потвърдим, че кувьози, бебешка храна и медицински консумативи, донесени от танковете на израелската войска, са сполучливо доставени в болница " Аш Шифа ", обявиха израелските военни.

Д-р Ахмед Ел Мохалалати, хирург, съобщи по телефона пред Ройтерс, че личният състав на болничното заведение се е укривал, до момента в който към болничното заведение са се водили боеве през миналата нощ.

" Вчера рано вечерта стартира... стрелба към болничното заведение и вътре в нея. И звукът беше в действителност ужасяващ ", сподели той.

" И тогава разбрахме, че танковете се движат към болничното заведение. Един от огромните танкове влезе в болничното заведение от източната основна врата и те бяха просто паркирани пред незабавното поделение на болничното заведение ", добави медикът.

Танковете са влезнали в комплекса в 3:00 ч., заяви различен свидетел, намиращ се в болничното заведение и потърсен по телефона от Ройтерс.

" Израелските бойци слязоха от машините си, разпръснаха са се в двора и започнаха да претърсват мазето и да влизат в постройките ", сподели той.

" Въз основа на разследваща информация и оперативна нужда, силите за защита на Израел организират прецизна и целенасочена интервенция против " Хамас " в избран регион в болница " Аш Шифа ", уточни в изказване израелската войска.

Говорителят на израелската войска подполковник Питър Лернер съобщи пред телевизия CNN, че болничното заведение и комплексът ѝ са служили на " Хамас " за команден център на интервенциите им.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР